• Spiegel daily
  • Euro 6 motor

Financieringen

De financiering van een bedrijfswagen is maatwerk. Tal van uitgangspunten en financieringsvormen maken het noodzakelijk een goede afweging te maken met betrekking tot welke elementen meegnomen dienen te worden bij bedrijfswagen financiering. Daarnaast dient er een vergelijk te worden gemaakt tussen aanbiedingen van reguliere financiële kredietverstrekkers (banken), onafhankelijke leasemaatschappijen en merkgelieerde leasemaatschappijen.

Financieringsvormen
De verkoopadviseurs van Cornelis Bedrijfsauto's kunnen u haarfijn de verschillende vormen toelichten voor financiering van u bedrijfswagen. De voornaamste alternatieven zijn:

  • Financial lease: kale financiering van het object waarbij de koper juridisch eigenaar is, en het object op de balans van de koper staat geactiveerd.
  • Nettto operational lease: kale financiering van het object waarbij het juridisch eigendom na betaling van de laatste termijn overgaat naar de koper. Het object wordt als het ware gehuurd, en staat niet op de balans geactiveerd.
  • Full operational lease: all in financiering waarbij altijd rente en afschrijving zijn opgenomen, en de overige elementen als wegenbelasting, verzekering en onderhoud op wens opgenomen kunnen worden. Het object blijft eigendom van de financier, en staat dus niet op de balans van de “koper” geactiveerd.

Financieringspartners
De reguliere kredietverstrekkers (banken) werken veelal met “kale” financieringsvormen. De overige elementen blijven buiten beschouwing. De onafhankelijke leasemaatschappijen werken voor het merendeel met full operational contracten waarbij er geen inzicht is in de kosten van de elementen op het totaal, en waarbij er in principe geen afspraak vooraf gemaakt kan worden voor overname van het object einde.