• Spiegel daily
  • Euro 6 motor

Snelheidsbegrensers

Waarom kiezen ondernemers voor snelheidsbegrenzers?

Allereest vanuit financieel oogpunt immers met een goede snelheidsbegrenzer is het mogelijk om tot gemiddeld 15% brandstof te besparen. Deze besparing kan natuurlijk naarmate meer kilometers gereden worden aanzienlijk oplopen.

Daarnaast worden snelheidsbegrenzers ingebouwd vanuit milieuperspectief. Vooral in de bouwsector of onder overheidsinstanties is dit een belangrijke reden. Immers deze organisaties stellen zich bepaalde CO-2 doelstelingen en trachten deze te verwezenlijken door zuinig te rijden met het wagenpark door de voertuigen te voorzien van snelheidsbegrenzers.

Eisen vanuit wet- en regelgeving. Sommige type voertuigen moeten vanuit wet- en regelgeving begrensd worden op snelheid alvorens het voertuig zich op de Nederlandse wegen mag begeven. Wilt u hier meer informatie over dan kunt u terecht bij het RDW

Als laatste vanuit veiligheidsperspectief. Volgens Koers op veilig van het ministerie van infrastructuur en milieu vallen er jaarlijks 250 doden en 3000 gewonden als gevolg van te hard rijden. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer men 1 kilometer per uur rustiger rijd de kans op slachtoffers door ongevallen 3% lager is. Daarnaast is het zo dat niet alleen het aantal ongevallen drastisch afneemt maar ook de mate en de impact van het ongeval. De kans op ongevallen met een dodelijke afloop worden dus aanzienlijk minder door vaartvermindering.

Auteur:Cornelis